Sådan vaskes, repareres og plejes tøjet

 

Vask ved lav temperatur

Når du vasker følsomt tøj ved lave temperaturer, skal du vælge et flydende vaskemiddel i stedet for pulver. Det opløses bedre og er den mest skånsomme løsning.

 

Reducer og genbrug

Det medfører en 5-10% reduktion i kulstof-, vand- og affaldspåvirkninger, såfremt tøjets gennemsnitlige levetid forlænges med bare 3 måneder.

 

Opbyg en langvarig garderobe

Hvert eneste stykke tøj i vores kollektion er designet til langvarigt brug - både i forhold til kvalitet og stil. Tøjet er fremstillet til at blive slidt, justeret, repareret, elsket og genbrugt. 

 

Brug en tøjbørste

Børst dit uldtøj med en tøjbørste. Det reducerer pilling og tilfører friskhed, mens uønskede rester fjernes.

 

Reparér hvad du kan

Værdsæt dit tøj i stedet for at behandle det som udskiftelig. Overvej altid at reparere inden du udskifter.

 

Brug vaskeposer

Hvis du vasker dit tøj rigtigt, vil det vare længere. Brug en vaskepose til fine materialer såsom silke, viskose og uld.

 

Fold dit strik

Undgå at hænge dit skønne strik på bøjler, da dette kan medføre, at tøjet mister sin form. Læg det i stedet til tørring og opbevar det liggende. 

 

Fjern pilling

Pilling er en almindelig forekomst i naturlige materialer som kashmir. Børst din sweater forsigtigt på tværs for at fjerne pilling. Dette er det mest miljøvenlige og blide alternativ.

 

Luft dit tøj

Overvej luftning før du vasker. Hæng en sweater eller et par bukser til luftning udenfor. Det er ofte nok til at genvinde friskhed i tøjet.

 

Bevar stretch

Elastan og lycra fibre er følsomme for varme. Brug derfor en fugtig klud imellem tøjet, når du stryger det, og vask med vrangen ud. Vask desuden på så lav temperatur som muligt.